Obama is eindelijk van zijn BlackBerry af

BlackBerry. De bekende toestellen van deze ooit zeer populaire smartphonefabrikant zijn enkele jaren geleden uit het straatbeeld verdwenen en nu heeft ook ’the last BlackBerry user standing’ het toestel opgegeven, zo blijkt. De Amerikaanse president Barack Obama heeft zijn BlackBerry ingeruild voor een andere smartphone.

Obama gebruikte het toestel vooral vanwege de beveiligingsmogelijkheden. De Amerikanen willen immers kosten wat kost voorkomen dat de smartphone van de belangrijkste man van het land gehackt of afgeluisterd wordt. Maar Obama was inmiddels al jarenlang helemaal klaar met het achterhaalde toestel en wilde heel graag een iPhone, zo had hij al eens aangegeven.

Of hij ook echt zijn zin heeft gekregen en nu met een iPhone op zak loopt weten we niet. Het is namelijk niet bekend wat voor toestel Obama heeft gekregen als vervanging van zijn zwaarbeveiligde BlackBerry, maar hij is in ieder geval wel minstens zo dichtgemetseld, vertelde hij in The Tonight Show:

Ik krijg een ding en ze zeggen: ‘Kijk, Mr. President, vanwege veiligheidsredenen… kun je er geen foto’s mee maken, geen berichten mee versturen, niet mee bellen en je kunt er geen muziek op afspelen.’ Het lijkt eigenlijk op zo’n speelgoedtelefoon die kinderen van drie hebben.