Oculus presenteert Oculus Quest: draadloze VR-bril van 399 dollar

Oculus Quest

Oculus heeft zijn Oculus Quest aangekondigd. Het is het eerste all-in-one virtual reality (VR)-gamingsysteem. De bril moet in de lente van 2019 verschijnen voor 399 dollar. Of de bril ook naar Nederland komt en wat deze dan gaat kosten, is nog onbekend.

De bril komt vanaf 64 GB aan opslag. De schermen hebben een resolutie van 1600 bij 1440 pixels per oog. In tegenstelling tot de brillen van Oculus, heb je bij de Quest geen computer, draden of externe sensoren nodig om te gamen. Daardoor heb je volledige vrijheid om door je kamer te lopen.

Tracking

De Quest komt met Touch Controllers, zodat je je handen kunt gebruiken in de virtuele wereld. Daardoor moet de ervaring natuurlijker aanvoelen. Verder gebruikt het systeem vier ultra wide-angle sensoren en algoritmes voor computer vision om je exacte positie in real-time te tracken.

Verder zit er audio ingebouwd in de headset, die volgens Oculus verbeterd is. Daardoor heb je geluid van een hoge kwaliteit. De headset komt verder met 50 titels bij de lancering. Later moeten er meer games verschijnen.