Oculus Rift en Omni-loopband: Virtual Reality maakt een comeback

Toen ik gisterenavond de eerste filmpjes en video’s voorbij zag komen van de Oculus Rift gecombineerd met de Omni-loopband voorbij zag komen, had ik niet kunnen voorspellen dat het vandaag nog zoveel aandacht zou krijgen. Niets is minder waar! Maakt Virtual Reality een comeback?

Laten we hopen van niet zeg. Ik bedoel – en ik loop het risico hier te klinken als Opa – maar herinneren we ons “Virtual Boy” nog? Of Sega VR? Waarschijnlijk niet en dat is met een goede reden, wat mij betreft.

Maar goed, ik mag er niets over zeggen en de vele reacties op onderstaand filmpje geeft aan dat er nog steeds mensen interesse hebben op een volledig virtuele ervaring. In de video zien we een speler met een Oculus Rift VR Unit al lopend op een loopband door een game bewegen.

Toegegeven, het lopen ziet er op zich goed uit, maar ik ben erg benieuwd hoe andere acties kunnen worden opgevangen. Overigens was mijn huiskamer al te klein om de Xbox Kinect goed recht aan te doen, dus deze loopband kan het al helemaal shaken.

Wat is jullie mening? Laat het weten in de comments!
oculus_rift_treadmill