Fujitsu’s nieuwste ontdekking maakt van elk stukje papier een touchscreen

In de categorie “Ik wil het. Nu!” valt deze opvallende setup van hardware fabrikant Fujitsu. Een combinatie van een webcam en projector maken van elk stukje papier een touchscreen. Je clippings digitaliseren was nog nooit zo makkelijk!

Humans have always been a tactile species“, zo legde Eileen Gittins, oprichter van Blurb, ooit eens uit als reden waarom print nooit helemaal zou verdwijnen. Drie jaar na de revolutie die de iPad heet, staan de overlevingskansen van print nog steeds ter discussie, wat we mogen zien als een overwinning van het medium.

Toch blijven we continu zoeken naar de balans tussen de eenvoud en gemak van papier en de multimediale toepassingen van alle touchscreens om ons heen. Wellicht dat Fujitsu’s constructie wel een stap in de goeie richting is. Het is er in ieder geval een in een geheel andere richting.

Fujitsu’s setup maakt gebruik van een standaard webcam en een HD-projector. De slimmigheden zitten grotendeels in de software. Gecombineerd zorgen ze er in ieder geval voor dat gebruikers een willekeurig stuk tekst of afbeelding op papier kunnen “knippen”, “plakken” en scannen met een swipe van de vingers.

Impressive. Ik wil het nu. En het direct koppelen met mijn Evernote-account.