Oculus geeft ontwikkelaars uiteindelijke versie software voor Oculus Rift

Oculus Rift

Oculus verstuurt deze week de uiteindelijk versie van de ontwikkelsoftware van de Oculus Rift naar ontwikkelaars: SDK 1.0. Het bedrijf laat weten dat weten dat het daarbij probeert om de Oculus-headset zelf, die qua hardware gelijk is aan versie die volgend jaar verkocht zal worden, zo snel mogelijk naar alle ontwikkelaars te versturen. Met de bril en SDK 1.0 kunnen ontwikkelaars hun software testen en (eventueel) verbeteren voordat de Oculus Rift ook daadwerkelijk op de markt verschijnt.

Eerder werd al bekend gemaakt dat de bril in begin 2016 officieel in de verkoop gaat en voorzien is van twee OLED-schermen en twee verschuifbare lenzen. Daarnaast liet Oculus weten dat het zich vooral wil specialiseren op gaming en investeerde daar zo’n 10 miljoen dollar in. Bijvoorbeeld de spellen van Xbox One kunnen straks met de bril en een bijgeleverde controller gespeeld worden.

Mocht je als ontwikkelaar nog geen Oculus hebben ontvangen, dan kun je tot die tijd een preview van je app bekijken in de Oculus Submission tool en kun je voor het ontwikkelen terecht op de oude platformen DK2 en SDK 0.8. Pas bij de release van een applicatie is de nieuwe SDK 1.0 noodzakelijk.