Ohio State-universiteit biedt onderwijs aan voor carrière in esports

esports

Games waren vroeger iets wat je deed als je klaar was met school, je huiswerk of je werk. Ter ontspanning. Maar de wereld verandert snel, en ook games zijn niet meer wat ze vroeger waren. Tegenwoordig kun je met esports een complete carrière starten, en de Ohio State-universiteit hoopt studenten daarop voor te bereiden, meldt Quartz.

De universiteit is namelijk een cursus begonnen voor esports coaching, zakelijk management, marketing en spelontwikkeling. Daarnaast bouwt de school een speciale arena voor wedstrijden. Daarin moeten 80 stoelen met een computer, console en VR-systemen komen.

Miljard dollar

Je kunt op de universiteit nu dus alles leren wat je nodig hebt voor esports. En daarmee zou je een carrière kunnen starten, mits je goed genoeg bent natuurlijk.

Op zich is dat geen gek idee, als je naar de cijfers kijkt. Naar verwachting gaat de competitieve kant van gamen namelijk een miljard dollar aan wereldwijde omzet draaien in 2018. De branche groeit dus snel en haalt veel geld op. Logischerwijs zijn er diverse mensen die hier dan ook graag hun beroep van maken.

Foto: Shutterstock.com