OnBeep: ‘Star Trek Communicator’ binnenkort niet langer science-fiction

Het Amerikaanse OnBeep houdt de lippen strak op elkaar, maar hun aanstaande productlancering zou betekenen dat de ‘Communicator’ uit Star Trek geen fictie meer is. De makers van de wearable wisten eind vorige week meer dan $6 miljoen aan investeringen op te halen.

Klaar om hun product daadwerkelijk te zien, zijn ze bij OnBeep vooralsnog niet. Maar oprichter Jesse Robbins geeft in een interview met VentureBeat wel een stevige hint.

Onze wearable draag je op de borst, het is eigenlijk een soort badge of een broche. Het apparaatje verbindt via Bluetooth met je smartphone en richt zich volledig op real-time communicatie in groepsverband“, aldus Robbins.

Een post-moderne walkie-talkie dus. Of eigenlijk (en ook veel cooler): de Communicator badge uit Star Trek. Dat klinkt maf, maar na het bouwen van de imposante tricorder uit de populaire sci-fi serie (door Scanadu) is de Communicator de meeste logische stap natuurlijk!

Hoewel de makers dus vrij mysterieus doen over hun product, zijn investeerders razend enthousiast. Eind vorige week haalde het bedrijf een bedrag van maar liefst $6.2 miljoen aan investering op. Met dat nieuwe budget wil het bedrijf groeien van 20 naar 40 werknemers en zo snel mogelijk hun product lanceren.

Wanneer dat exact het geval zal zijn, blijft even geheim als de rest. Wel verklapt Robbins dat een aantal ‘mobile professionals’ het apparaat al aan het testen zijn, maar benadrukt hij  dat het bedrijf zich richt op een lancering voor de consumentenmarkt.

We zullen dus even geduld moeten hebben, wellicht meer in een volgend ‘Captains log!