Onderzoek: ‘In 33 landen is mobiel internet sneller dan WiFi’

Hoewel we in Nederland vaak liever gebruikmaken van WiFi dan van mobiel internet, geldt dat niet voor alle landen. Uit onderzoek van OpenSignal blijkt namelijk dat mobiel internet in 33 landen gemiddeld sneller is dan WiFi-hotspots, meldt Engadget.

Dit is onder meer het geval in diverse landen in Afrika, het Midden-Oosten en ook Europa. Zo heb je gemiddeld in onder meer Australië, Tsjechië en Oman een voordeel van 10Mbps met mobiel internet. In Oostenrijk, Iran en Zuid-Afrika ligt dat verschil zelfs nog hoger.

WiFi sneller in Nederland

In landen waar breedband relatief snel is, heeft WiFi juist weer een voordeel. Denk daarbij aan Hong-Kong, Singapore en de Verenigde Staten. En ook in Nederland is WiFi sneller dan mobiel internet.

Maar het onderzoek laat wel zien dat WiFi lang niet altijd het beste netwerk is, en dat mobiel internet soms wel sneller is. Bovendien heeft WiFi problemen die mobiel internet niet heeft, zoals netwerken met veel teveel mensen er op. Daardoor wordt de verbinding trager en kun je dus beter op je 2, 3 of 4G gaan zitten.