Elon Musk: ‘Er is een 70 procent kans dat ik naar Mars ga verhuizen’

Elon Musk zegt te denken dat er een kans van 70 procent is dat hij naar Mars gaat. Dat zei de topman in een interview met Axios. “We hebben onlangs een aantal doorbraken gehad waar ik echt heel enthousiast over ben. Ik ben aan het overleggen om erheen te verhuizen.”

Musk geeft echter wel toe dat er een grotere kans is om dood te gaan op de rode planeet dan op aarde. En ook onderweg kan van alles misgaan “Er is een grote kans dat je doodgaat, aangezien je in een klein blik door de ruimte heengaat”, aldus Musk. Kom je wel veilig aan, dan werk je “nonstop” aan het bouwen van een basis op Mars.

Verder moet je mogelijk vanuit de Starship, voorheen bekend als de BFR van SpaceX. En kom je veilig aan, dan kun je alsnog sterven in de zware omstandigheden op de planeet. Maar Musk wil toch gaan. “Er zijn veel mensen die bergen beklimmen. Mensen sterven continu op Mount Everest. Ze vinden het leuk om te doen vanwege de uitdaging.”

Duur kaartje

Een kaartje naar de rode planeet gaat je overigens veel geld kosten. Volgens Musk gaat het “om ongeveer een paar honderdduizend dollar”, wil je een plekje op de Starship krijgen.