One remote to rule them all? Deze afstandsbediening kun je voor ieder apparaat gebruiken

Tijdens het tweedaagse Techcrunch Disrupt-evenement in Londen presenteren allerlei startups hun innovaties voor een jury. De startup SevenHugs is klaar met de meerdere afstandsbedieningen die men in zijn huis heeft liggen voor ieder apparaat. Het bedrijf denkt de ideale oplossing gevonden te hebben, één afstandsbediening voor elk apparaat.

SevenHugs liet gisteren een werkend prototype zien tijdens hun presentatie in Londen. De slimme afstandsbediening moet contextafhankelijk zijn: als je het op een apparaat richt moet hij dat aansturen. Op deze manier zou je één afstandsbediening kunnen gebruiken voor allerlei slimme gadgets. Het bedrijf heeft een een API opengesteld zodat ontwikkelaars hun apparaten met de slimme afstandsbediening kunnen laten communiceren.

SevenHugs

De presentatie van de slimme afstandsbediening

De slimme remote moet via wifi de diverse apparaten aan gaan sturen. Het idee is dat het apparaat herkent naar welk apparaat je wijst en speciale apparaat-specifieke opties op het touchscreen laat zien. Dit is niet het eerste product van de startup: hugOne, een slimme slaapmonitor, wordt binnenkort voor het eerst verstuurd naar consumenten. In 2016 verwacht SevenHugs de slimme afstandsbediening te lanceren.