OnePlus presenteert OnePlus 7T Pro en 7T Pro McLaren Edition

OnePlus 7T Pro

OnePlus heeft vanavond zijn nieuwe OnePlus 7T Pro en de speciale McLaren Edition aangekondigd. De 7T Pro komt met een snellere processor en een selfie-camera die uitklapt.

De 7T Pro lijkt in veel opzichten op de eerder aangekondigde OnePlus 7T. Zo heeft ook dit model supersnelle schermverversing van 90 Hz, waardoor onder meer scrollen en gamen vloeiender moet gaan.

De 7T Pro komt verder met een randloos QHD+-scherm van 6,7 inch, met een interessante functie: Horizon-licht. Die functie zorgt ervoor dat de randen van je scherm oplichten als je een notificatie krijgt. Je kunt zelf kiezen welke van vier kleuren dit licht heeft. Deze functie komt ook terug in de 7T.

Wat zijn de verschillen?

Natuurlijk zijn er ook verschillen met de ‘gewone’ 7T. Zo hebben beide telefoons wel een drievoudig camerasysteem, maar ziet de achterkant er beduidend anders uit. Waar de lenzen bij de 7T in een cirkel zitten, zitten ze bij de 7T Pro onder elkaar, net als op de OnePlus 7 Pro.

Een woordvoerder van OnePlus legt uit dat dit een reden heeft. De 7T heeft namelijk een dunne behuizing en het ronde ontwerp voor de lenzen steekt wat meer uit. Juist doordat dat deel extra breed is, krijg je meer stabiliteit als je de telefoon op zijn achterkant neerlegt.

De OnePlus 7T Pro heeft zijn lenzen echter dieper verzonken in de behuizing zitten, waardoor dat niet nodig is.

Selfie-camera

En ook de selfie-camera is bij deze telefoon anders. Deze zit namelijk niet in de inkeping zoals bij de 7T, maar komt er aan de bovenkant uit, net als bij de OnePlus 7. Daarmee bespaar je ruimte op het scherm. Deze telefoon heeft namelijk geen inkeping, die veel andere smartphones wel hebben.

De camera’s bevatten overigens dezelfde software als de 7T. Dat betekent dat ook de 7T Pro een groothoeklens krijgt en een macro-modus om foto’s van heel dichtbij te nemen.

Verder is de accu flink groter dan bij de 7T. Waar de 7T een accu van 3.800 mAh heeft, heeft de 7T Pro er één van 4.085 mAh. Die laadt je bovendien in een half uur tijd tot 70 procent op, dankzij de nieuwe Warp Charge 30T-oplader.

Snel, sneller, snelst

OnePlus introduceerde daarnaast dus een speciale McLaren-editie van de OnePlus 7T Pro. Deze variant haalt zijn inspiratie uit het raceteam van McLaren, met veel details die daarnaar terug verwijzen.

Allereerst is dit toestel snel: de McLaren-editie heeft 12 GB aan RAM-geheugen om optimaal te presteren. Daarnaast zie je papaja-oranje details op het toestel, volledig in de stijl van McLaren. Die details zitten rond de camera aan de achterkant, in het Horizon-licht en bij de knoppen aan de zijkant.

OnePlus 7T Pro McLaren

Ook zijn er exclusieve thema’s, animaties en achtergronden. Op het vergrendelscherm zie je bovendien een minimalistische klok, die geïnspireerd is op het dashboard van McLaren.

Beschikbaarheid

OnePlus maakte vanavond ook direct bekend wanneer zijn nieuwe 7T-serie beschikbaar wordt en wat deze gaat kosten. De eerder aangekondigde OnePlus 7T verschijnt met 8 GB geheugen en 128 GB opslag in het Glacier Blue en Frosted Silver voor 599 euro.

De OnePlus 7T Pro komt met 8 GB geheugen en 256 GB aan opslag in de kleur Haze Blue voor 759 euro. De McLaren Edition heeft dus 12 GB aan geheugen en komt met 256 GB aan opslag. Deze telefoon gaat 859 euro kosten.

De 7T en 7T Pro verschijnen beide op 17 oktober in de winkels. De McLaren Edition volgt op 5 november.