Online dienst Nintendo Switch komt in september met 20 NES-games

Nintendo Switch

Nintendo Switch Online – de online-abonnementendienst voor de Switch – komt in september 2018. Bij de lancering worden ook direct 20 speelbare NES-games beschikbaar gemaakt. Dat heeft Nintendo bekendgemaakt. Vanaf september betaal je 20 euro per jaar voor het abonnement. Voor die tijd kun je gratis gebruikmaken van de online-functies op je Switch.

Als de online-dienst beschikbaar wordt, kun je direct 20 NES-games gratis gaan spelen. Het gaat onder meer om The Legend of Zelda, Super Mario Bros. 3 en Donkey Kong. De spellen kun je online en samen met vrienden spelen. Later moeten er nog meer games worden.

Cloud

Ook kun je data in de cloud op gaan slaan. Waarschijnlijk gaat het om voortgang in de spellen. Verder krijg je toegang tot een app die bij de dienst hoort, om voice chat te gebruiken. Voice chat gebruik je namelijk niet via de Switch zelf, maar via je telefoon.

Het abonnement gaat 20 euro per jaar kosten. Je kunt echter ook voor een maandelijks abonnement voor 3,99 euro of een driemaandelijks abonnement van 7,99 euro kiezen.