Honderden ontslagen bij GoPro na tegenvallende resultaten Karma drone

Deze week verliezen twee- tot driehonderd werknemers van GoPro hun baan, dat meldt TechCrunch. De ontslagen zullen voornamelijk de afdelingen treffen die zich met de ontwikkeling van drones bezighouden.

De ontslagen zijn nog niet officieel bekend gemaakt. Waarschijnlijk gebeurt dit na CES. In een brief aan de getroffen werknemers zegt GoPro dat de ontslagen deel zijn van een grotere herstructurering.

Karma drone

GoPro maakte furore met een compacte actiecamera die simpel in gebruik en uiterlijk is, maar haarscherp beeld geeft. De afgelopen twee jaar heeft GoPro te lijden gehad onder concurrenten die goedkopere versies op de markt brachten, en de steeds betere camera’s op smartphones. GoPro probeerde daarom ook andere producten te ontwikkelen, zoals de Karma drone.

De Karma drone kampte al vanaf het begin in 2016 met problemen. Vorig jaar werden de Karma’s massaal uit de verkoop gehaald. De batterij bleek het in volle vlucht te begeven. De Karma werd opnieuw uitgebracht in februari, en met succes. De GoPro drone heeft echter te maken met concurrentie van voormalig zakenpartner DJI, die meer ervaring heeft in het luchtruim en daarmee een voorsprong op de markt.

Sinds 2016 zijn er regelmatig ontslagrondes geweest bij GoPro. Het beleid om het bedrijf uit te breiden naar andere producten dan de actiecamera, is tot nu toe nog niet succesvol geweest.