‘Ontwikkelaars maken wel apps voor de Apple TV, maar niet voor de Apple Watch’

Apple Watch

De ontwikkeling van apps voor de Apple Watch staat zo goed als stil. Dat zegt Realm, een bedrijf dat database aanbiedt voor app-ontwikkelaars, tegen Business Insider. Doordat veel apps draaien op Realm heeft het bedrijf goed inzicht in wat voor apps er worden ontwikkeld.

Vice-president Tim Anglade van het bedrijf zegt dat voor elke nieuwe 1000 iOS-apps er tien apps voor tvOS worden ontwikkeld en slechts één voor watchOS. “tvOS is een splinternieuw platform dus er heerst goudkoorts”, zegt hij. De interesse voor het ontwikkelen van apps voor de Apple Watch ligt dus veel leger.

De vraag die ook steeds vaker opduikt is of de Apple Watch überhaupt wel een product is dat het moet hebben van apps. Gebruikers geven regelmatig aan het horloge vooral te gebruiken voor notificaties en de fitnesstracker-mogelijkheden. Dit zijn ook precies de mogelijkheden waar Apple zelf mee adverteert; de mogelijkheid tot het downloaden van apps is geen argument waar het bedrijf het horloge mee probeert te verkopen.