Ook Carl Zeiss werkt aan Virtual Reality-bril

Carl Zeiss, bekend van de cameralenzen van hoge kwaliteit werkt aan een eigen Virtual Reality-bril. Leek VR tot 2 jaar geleden op sterven na dood, lijkt de virtuele wereld steeds meer realiteit te worden.

De VR-bril zou vergelijkbaar zijn met Samsungs recent gelanceerde Gear VR. Ook in de Zeiss VR One moet een smartphone worden geschoven die dienst kan doen als display voor de gebruikers.

Het grote verschil met de bril van Samsung is echter dat de Gear VR ook eigen hardware heeft om bepaalde functionaliteiten te kunnen bieden. De Zeiss VR One leunt echter volledig op de smartphone van de gebruiker, waar bijvoorbeeld een accelerometer in gebouwd moet zitten om uberhaupt te kunnen functioneren.

carl_zeiss_vr_one_3

Toch heeft de Zeiss VR One één groot voordeel ten opzichte van zijn concurrent(en): de bril van Zeiss werkt in principe met elke smartphone die de beschikking heeft over een display tussen de 4.7 en 5.2 inch. Zo zouden er al cases zijn voor de iPhone 6 en de Samsung Galaxy S5.

De Zeiss VR One moet in december op de markt verschijnen. Wat direct opvalt is het relatief lage prijskaartje van $99, maar daar moet bij in acht worden genomen dat het op dit moment nog volledig onduidelijk is óf en zo ja, welke, apps er beschikbaar zullen zijn bij die lancering.

zeiss-vr-one