Prototype Toshiba Glass is nog weinig indrukwekkend

Het prototype van de Toshiba Glass wat het Japanse bedrijf deze week tijdens een beurs presenteerde is op zijn best exact dat: een prototype. Want de wearable is dan wel vederlicht, dat heeft misschien wel alles te maken met zijn flinterdunne specificaties.

Toshiba demonstreerde deze week hun prototype slimme bril tijdens CEATEC in Japan. Het bleef bij een korte demonstratie, zonder exacte specs, maar de eerste foto’s en ervaringen leren voor nu al voldoende.

De bril bestaat feitelijk uit twee componenten: een piepkleine en vederlichte projector, die aan een pootje van de bril gemonteerd zit. De bril zelf – die er overigens tamelijk gewoontjes uitziet – beschikt over een speciaal glas dat slechts aan één kant de projectie kan reflecteren. Op die manier kan de drager de projecties wel zien, maar een gesprekspartner niet.

Echter, wat direct in het oog springt is de kabel die er vanaf de projector loopt. Die loopt direct naar een smartphone, waar de projector zijn stroom én informatie vandaan haalt. Dat scheelt batterijleven, maar zo’n kabel kan toch knap irritant worden.

De toepassingen die gedemonstreerd werden tijdens CEATEC wijzen op een aantal fitnessnotificaties (uiteraard!), het lezen van tekstberichten en een aantal andere toepassingen gericht op gebruik in bijvoorbeeld grote distributiecentra.

Toshiba Glass is in eerste instantie dan ook niet gericht op de consumentenmarkt, maar de bril van de Japanners moet vooral in de zakelijke markt zijn meerwaarde gaan tonen.

Vooralsnog kijken we naar een prototype, waarbij Toshiba wel weet te melden in 2015 met een volledig functionerend model op de markt te komen. De zakelijke markt, waarschijnlijk dus.