‘Ook Facebook wil gezondheidsmarkt op’

Ook Facebook wil zich gaan bezighouden met het ontwikkelen van medische toepassingen. Het sociale netwerk is het ontwikkelen van medische apps en het bieden van online hulp aan het onderzoeken.

In navolging van Apple, Google, Samsung en ‘early bird’ Micrsoft wil ook Facebook de gezondheidsmarkt op. Dat stellen drie verschillende bronnen aan Reuters.

Binnen het sociale netwerk zou een klein team onderzoek doen naar het ontwikkelen van nieuwe applicaties om mensen richting een gezonde levenstijl te coachen. Een ander team is toegewijd aan het onderzoeken van medische apps op het netwerk.

Deze medische apps zouden onder een andere naam worden uitgebracht om het gevoelige privacy-imago van Facebook te kunnen omzeilen. Zo zouden bijvoorbeeld veel mensen niet weten dat WhatsApp en Instagram ook eigendom zijn van het sociale netwerk.

Naast speciale apps zou Facebook sowieso meer willen gaan bieden aan leden die willen praten over een (chronische) aandoening. Het netwerk blijkt een veelgebruikt gereedschap in de jacht naar informatie en de behoefte om advies in te winnen.