Zelf je eigen boek uitgeven via Amazon met Kindle Write On

Amazon mag dan momenteel hevig onder vuur liggen in de literaire wereld, dat weerhoudt de internetgigant er niet van om deze week een nieuwe dienst te lanceren waarop aspirerende auteurs hun eigen boek kunnen gaan schrijven. Daarnaast lanceert het bedrijf een sociaal netwerk voor schrijvers: Kindle Write On.

De nieuwe publicatiedienst heeft iets weg van het helaas ter ziele gegane TenPages: Schrijvers van romans, thrillers, sci-fi, fantasy en mysteryboeken kunnen hun manuscript op de site zetten waarna de community beslist welk boek ook daadwerkelijk wordt uitgegeven. De boeken die worden geselecteerd voor publicatie krijgen van Amazon een voorschot van $1500 en 50% van de royalties.

Vandaag werd duidelijk dat de nieuwe feature binnen enkele weken open zal gaan voor het grote publiek. De Kindle WriteOn website, een sociaal netwerk waar schrijvers samen kunnen komen om hun creatief proces te delen, is inmiddels live. Zonder toegangscode kun je echter nog niet naar binnen. Wie zich al had aangemeld voor meer informatie kreeg vandaag een email, waarin meer details over de dienst werden vrij gegeven.

Schermafbeelding 2014-10-02 om 16.12.22

Helaas komen vooralsnog alleen Amerikaanse auteurs in aanmerking voor deelname aan het platform: Een Amerikaans rekeningnummer en sofinummer zijn verplicht. Ook worden voorlopig alleen Engelstalige boeken uitgegeven, die minstens 50.000 woorden bevatten. Andere vereisten zijn dat het boek nog niet elders is uitgegeven, je het volledige manuscript en een bookcover upload. Alleen de eerste 3000 worden zullen worden gepubliceerd op de website, zodat lezers kunnen beoordelen of het boek de moeite waard is.