Ook je fiets is smart met de SmartHalo

Je kunt binnen een handomdraai je fiets omtoveren in een slim apparaat dat je de weg kan wijzen, automatisch je licht aanzet en bijhoudt hoeveel calorieën je verbrandt. De SmartHalo is een klein apparaat dat je om je stuur klikt. Het voorwerp heeft een ronde interface dat je bijvoorbeeld kan laten zien waar je precies af moet slaan. Hij is te koppelen via bluetooth met je smartphone en een batterijduur van ongeveer drie weken.

De fiets wordt vaak overgeslagen als het aankomt op slimme technologie. De bedenkers van de SmartHalo laten weten dat deze toevoeging niet enkel een gemaksproduct is, hij zorgt ook voor veiligere fietstochten door speciale fietsroutes te gebruiken. Er zijn enkele ontwikkelingen die het al mogelijk maken om dit soort informatie tijdens het fietsen inzichtelijk te maken. Zo kan Google Maps je audio-aanwijzingen geven tijdens je tocht en tikt de Apple Watch je vriendelijk op je pols als je ergens af moet slaan.

Toch lijkt deze insteek van SmartHalo een veiligere oplossing doordat juist de interface zo minimaal is: het leidt je nauwelijks af in tegenstelling tot een smartwatch of een koptelefoon. Hij geeft overigens ook een melding als je een bericht krijgt of gebeld wordt. Daarnaast is hij bestendig tegen elk soort weer en is uitgerust met een alarm waardoor hij volgens de bedenkers praktisch niet te stelen is.

SmartHalo Navigation

Er loopt momenteel een Kickstarter-campagne waar je het product vooruit kunt bestellen. De producenten gebruiken het geld vervolgens om het product te produceren. De SmartHalo kost 99 dollar, terwijl hij na de Kickstarter-campagne 149 dollar kost. De eerste producten zullen in mei 2016 worden verstuurd aan Kickstarter-steuners.

SmartHalo Licht