Ook Google start met Stories en test functie in mobiele zoekresultaten

Google-Stories

Na Facebook, Instagram en Snapchat komt ook Google met een eigen Stories-functie. In de zoekresultaten van de mobiele site kun je een Stories-carrousel te zien krijgen als je naar bepaalde onderwerpen zoekt. Dat heeft de internetgigant bekendgemaakt.

Met de Stories zie je in een aantal beeldvullende foto’s of video’s een samenvatting van een artikel. Daarna kun je doorklikken naar het volledige verhaal om verder te lezen. Op dit moment zie je de verhalen alleen als je zoekt naar websites die meedoen aan de test. Hieronder vallen op dit moment CNN, Mic, SBNation, The Washington Post, Cosmopolitan, Wired, People en Mashable.

Google-Stories

Wereldwijde test

Google stelt dat het om een wereldwijde test gaat, die geleidelijk wordt uitgerold. Het kan dus even duren voor de Stories voor iedereen zichtbaar zijn.

De internetgigant is zoals gezegd het zoveelste bedrijf dat zich met Stories bezig gaat houden. De functie werd in eerste instantie geïntroduceerd door Snapchat. Hierbij verdwijnen de verhalen na 24 uur weer. Facebook heeft de functie vervolgens in meerdere apps gekopieerd, waaronder Messenger en Instagram.