‘Ook Huawei ontwikkelt een opvouwbare smartphone’

Huawei

Niet alleen Samsung, maar ook Huawei zou aan een opvouwbare smartphone werken. Op die manier zou het proberen Samsung voor te zijn met het product. Dat meldt Nikkei op basis van anonieme bronnen.

Er zijn echter nog weinig details over de opbouwbare telefoon. Zo is onduidelijk wat de prijs van het toestel wordt en wanneer het op de markt verschijnt. Een analist van Yuanta Investment Consulting zegt dat de verkoop mogelijk al aan het begin van 2019 begint.

Wel weten we dat de telefoon behoorlijk exclusief zal worden bij de eerste productie. Door kleine aantallen te maken, zou de telefoon zo snel mogelijk op de markt kunnen verschijnen. Volgens de bronnen zijn er slechts 20.000 tot 30.000 exemplaren beschikbaar bij de start van de verkoop.

Geruchten rondom Samsung

Ondertussen zou Samsung al een aantal jaren aan een opvouwbare telefoon werken. Het idee van dat toestel is dat je hem dubbel kunt vouwen dankzij een speciaal flexibel scherm. Een groot scherm kun je zo dus in een kleine broekzak stoppen. De telefoon zou aan het begin van volgend jaar op de markt komen, voor 1.500 dollar.

Deze foto is beschikbaar gesteld onder de Creative Commons-licentie door Kārlis Dambrāns