Ook Pinterest lanceert een eigen Messenger app

Heeft jouw techbedrijf nog geen eigen messenger app? Dan loop je hopeloos achter de feiten aan. Zo lijkt het althans, als we de laatste maanden de ontwikkelingen in Silicon Valley goed in de gaten houden. Want na Facebook, Instagram en vele anderen heeft nu ook Pinterest zijn eigen messaging feature uitgerold.

Met de functionaliteit kunnen Pinterest gebruikers communiceren, samenwerken en pins met elkaar delen. Zo hoeven gebruikers geen andere apps of diensten te gebruiken wanneer ze actief zijn op het platform, om toch met elkaar te communiceren.

pinterest-messenger

Dagelijks worden er nog steeds 2 miljoen nieuwe pins aangemaakt via Pinterest. Het platform is nog steeds mateloos populair, met name onder vrouwen. Tot op heden kon je als gebruiker echter niet veel meer dan een afbeelding delen via een van je boards, en reageren onder de pins van anderen. Nu kun je dus ook privé berichten uitwisselen met je (digitale) vrienden.

Het is volgens Pinterest niet de bedoeling dat de Pinterest Messenger moet gaan concurreren met bestaande chatdiensten zoals Whatsapp en Facebook. De feature is vooral bedoeld om gebruikers van de apps of website de mogelijkheid te bieden met elkaar te kunnen interacteren rondom bepaalde pins of samen te kunnen werken aan boards.

In onderstaande video’s worden alle functionaliteiten van de nieuwe feature duidelijk op een rijtje gezet: