Clear Ear: Een veiliger alternatief voor wattenstaafjes

Aan het aloude wattenstaafje om je oren mee schoon te maken is misschien wat jou betreft niet zo heel veel mis. Toch zijn er technologen die denken dat het beter kan, vooral omdat je met een wattenstaafje het gevaar loopt dat je vuil dieper in je oor smeert, waardoor er juist problemen kunnen ontstaan.

Een nieuwe startup genaamd Clear Ear wil aan dat risico een einde maken met twee nieuwe producten: De Oto-Tip voor dagelijks gebruik, en de TEC HOME, speciaal gericht op het verwijderen van oorsmeer. Volgens co-founder Lily Truong vormen wattenstaafjes een serieus gevaar voor de volksgezondheid. Haar eigen moeder verloor het gehoor aan een kant als gevolg van onjuiste oorhygiëne. Ook het dragen van oordopjes kan serieuze oorklachten veroorzaken.

20140721113644-clear_ear_indiegogo_v4-20

Clear Ear moet daarom voor onze oren gaan doen wat elektrische tandenborstels voor onze mondhygiëne hebben gedaan. De Oto-Tip beschikt over een zacht, ronddraaiend borsteltje waarmee oorsmeer veilig verwijderd kan worden. Het apparaat is zo ontworpen dat je het niet te diep in je oren kunt inbrengen.

De TEC Home gaat nog een stapje verder: In een waterreservoir wordt water opgewarmd op lichaamstemperatuur, waarna je het in je oren kunt spuiten. Via een pompje zuig je vervolgens het verdunde oorsmeer uit je oren. Het is de bedoeling dat de Oto-Tip straks voor $30 verkrijgbaar is, de TEC Home gaat $100 kosten. De bedenkers zoeken op dit moment crowdfunding via Indiegogo om hun droom te realiseren.

20140624093837-clear_ear_indiegogo_v4-18 (1)