Star Wars-fans opgelet: open wereld Star Wars-game komt eraan

star wars open game

Gamer én fan van Star Wars? Dan kun je je geluk vast niet op. Want Lucasfilm heeft bekend gemaakt dat er een open wereld Star Wars-game aan zit te komen. Deze wordt gemaakt door Ubisoft Massive, die onder andere ook aan The Division en The Division 2 werkte.

Zo’n acht jaar lang had Electronic Arts de exclusiviteit van de game, maar nu wordt het stokje toch overgedragen aan Ubisoft. Op dit moment is de ontwikkeling van het spel nog in een heel vroeg stadium. Er worden zelfs nog medewerkers gezocht voor het maken van deze titel. Wel is al duidelijk dat Julian Gerighty, director van The Devision 2 en The Crew, als creative director aan de slag gaat voor de Star Wars open-world game. En ook in dit spel wordt gebruik gemaakt van Snowdrop engine.

Open wereld Star Wars-game

Het leek erop dat EA tien jaar exclusiviteit had voor de games van Star Wars, maar dat blijkt nu toch niet helemaal het geval te zijn. Het is nog niet duidelijk of dit vroegtijdig is beëindigd, of niet.

Deze open wereld Star Wars-game zal ook weer onderdeel zijn van de Star Wars canon. Dat wil zeggen dat het verhaal en de personages bekend zijn uit het Star Wars-universum.

Lucasfilm Games

Disney maakte eerder al bekend dat er nieuw leven blazen wordt in Lucasfilm Games. Het lijkt erop dat dit niet alleen gaat om de naam, maar ook om het beheer van de rechten. Verder is al bekend dat er wordt samengewerkt met andere uitgevers en studio’s voor het daadwerkelijk creëeren van de games.

Liever een andere soort game dan Star Wars? Eerder maakte Lucasfilm ook al bekend bezig te zijn met een Indiana Jones film, die gemaakt wordt door Bethesda.

Afbeelding: Willrow Hood / Shutterstock.com