Openingswedstrijd van de Bundesliga is live in virtual reality te volgen

De openingswedstrijd van de Duitse voetbalcompetitie, de Bundesliga, zal live in virtual reality te volgen zijn. Het seizoen 2016-2017 wordt aanstaande vrijdag geopend door de clubs Bayern München en Werder Bremen. Naast Nederland en België is het in Europa verder alleen in Italië mogelijk om de wedstrijd op die manier te volgen. In Duitsland zelf is het echter niet mogelijk.

De wedstrijd wordt opgenomen door NextVR, een bedrijf dat zich specialiseert in livestreams voor virtual reality. Het bedrijf gebruikt zeven camera’s om de wedstrijd op een immersieve manier naar de kijker te brengen. Kijkers krijgen een geproduceerde reeks video’s te zien waarbij er afgewisseld wordt tussen de camera’s aan de zijlijnen, van het middelveld en achter het doel. De beelden worden bovendien voorzien van commentaar.

De livestream van NextVR is een samenwerking met FOX Sports. De bedrijven hebben begin dit jaar een deal gesloten waarmee verschillende sportwedstrijden in virtual reality uitgezonden gaan worden. Begin dit jaar zond het bijvoorbeeld ook al basketbalwedstrijden in virtual reality uit. Begin deze maand haalde het bedrijf uit San Francisco nog 80 miljoen dollar aan investeringen op voor de ontwikkeling van een platform voor live sport- en muziekcontent in virtual reality.

Mensen die wedstrijd tussen Bayern München en Werder Bremen willen bekijken, kunnen de app van NextVR downloaden in de Oculus Store. Je hebt daar een Samsung Gear VR en een bijbehorende passende smartphone voor nodig. De wedstrijd begint vrijdag 26 augustus om 20:30 uur.