Square-concurrent Shopify komt naar Europa

Shopify, een bedrijf dat hard- en software voor ondernemers levert waarmee ze makkelijk betalingen kunnen beheren, komt naar Europa. Het bedrijf heeft een online winkel geopend voor het Verenigd Koninkrijk, ontdekte TechCrunch. Het bedrijf komt oorspronkelijk uit Canada en bood zijn producten ook al aan in de Verenigde Staten.

Met de kaartlezer kunnen klanten zowel contactloos betalen als swipen. De eigenaar van de winkel kan met behulp van een app (iOS/Android) een overzicht krijgen van de aankopen. Binnen de app is het ook mogelijk om je online winkel te beheren door bijvoorbeeld nieuwe producten toe te voegen. Ondernemers kunnen een overzicht krijgen van hun dagelijkse omzet, unieke bezoekers en de manier waarop ze bij hun winkel terecht zijn gekomen. Voor klanten is het ook mogelijk om af te rekenen met Apple Pay en Android Pay. Die betaalmethoden worden daar namelijk al ondersteund.

Ondertussen wijst alles erop dat een van de grootste concurrenten van Shopify zijn opmars maakt om ook naar Europa te komen. Square, het bedrijf van Jack Dorsey, wil zich ook gaan richten op het Verenigd Koninkrijk. Vorige week verschenen daarvoor al vacatures, die erop zouden wijzen dat het bedrijf waarschijnlijk ook een lokaal kantoor gaat openen.