Nieuwe OPPO Find X5 Series: revolutionair, krachtig en luxueus

Gisteren onthulde OPPO zijn nieuwste aanwinst: de Find X5 series. Kun jij wel een nieuw toestel gebruiken én wil je alles uit het beeldscherm van dit nieuwe toestel halen? Dan ben je bij deze nieuwe serie van OPPO aan het juiste adres. De OPPO Find X5 Series voorzien van eersteklas cameratechnologieën.

Videografie

Deze nieuwste OPPO Find X5 Pro legt de lat opnieuw hoog. Het toestel beschikt over OPPO’s zelfontworpen MariSilicon X Imaging NPU. Een techniek waarmee OPPO de grootste uitdaging aangaat wat betreft het maken van video’s met de smartphone. Namelijk: filmen in het donker. Het is iets dat altijd een grote uitdaging is geweest voor elke smartphone. OPPO besloot deze uitdaging aan te gaan en ontwikkelde speciaal hiervoor Imaging NPU (Neural Processing Unit), genaamd MariSilicon X. Hiermee wordt de duisternis opgelicht zonder dat er ingeleverd wordt op kleur.

Deze techniek beschikt over de krachtigste AI-rekenkracht die momenteel beschikbaar is. Dat zorgt voor een viervoudige (!) verbetering van de nachtelijke waargenomen videoresolutie. Herken je dat korrelige beeld als je ’s avonds iets wil filmen? Dat is vanaf nu verleden tijd. met de 4K Ultra Night Video is het voor het eerst mogelijk op een Android-toestel dat het frame net zo helder is als een foto.

OPPO Find X5

Beeld: OPPO

Groothoekcamera

Omdat we tegenwoordig zoveel mogelijk willen vastleggen, is ook een groothoeklens vrijwel onmisbaar. Je wilt tenslotte zoveel mogelijk vastleggen in het frame, toch? Ook daar heeft OPPO over nagedacht. OPPO’s MariSilicon X is slechts één onderdeel van het camerasysteem van de Find X5 Pro. Want verder beschikt het over een groothoek- en ultragroothoekcamera die beide zijn uitgerust met Sony’s geavanceerde 50MP IMX766-topsensoren. Daar ga jij geheid mooie foto’s mee schieten.

Ook is de voorcamera van dit nieuwe toestel verbeterd. Een slimme 32MP-lens legt details in briljante helderheid vast. Ook hier wordt gebruik gemaakt van de MariSilicon X Imaging NPU. Dat betekent dat jij ook tijdens je nachtelijke avonturen nog haarscherpte selfies kunt maken.

Display

Uiteraard zijn niet alleen de camera’s belangrijk, ook het scherm waarop je de foto’s en video’s uiteindelijk wil bekijken moet er toe doen. Gelukkig zit ook dat goed, want het display van deze smartphone is al net zo indrukwekkend. Het heeft een kraakhelder 6,7 inch gebogen AMOLED-scherm. Met hierop een WQGD+ resolutie en 100 procent P3-kleurengamma-dekking. Heft 10-bits scherm geeft hierdoor meer dan 1 miljard (!) kleuren weer. Verwacht vloeiende en diepe toon- en kleurgradaties met de meest subtiele kleurovergangen.

OPPO X5 en X5 Lite

Naast de Pro brengt OPPO ook de Find X5 en Find X5 Lite uit. Dat zorgt ervoor dat de nieuwste aanwinst voor een breder publiek beschikbaar is. De OPPO X5 heeft hetzelfde dubbele IMX766-camerasysteem die wordt aangedreven door OPPO’s MariSilicon X NPU. Daarnaast is deze smartphone voorzien van een 6,5-inch 120Hz miljard-kleurenscherm, 80W SUPERVOOC-snelladen, draadloos opladen en 30W AIRVOOC en meer.

De ‘light’ versie OPPO Find X5 Lite mag er ook wezen: met dit toestel kunnen gebruikers professionele portretten maken dankzij de uitstekende AI-verbeterde beeldverwerkingsfuncties. De Find X5 Lite is de portretexpert die in staat is om DSLR-achtige portretten vast te leggen met behulp van functies zoals de portretmodus, Bokeh Flare Portretvideo en meer.

De OPPO Find X5 Series is vanaf 11 maart beschikbaar bij onder andere Coolblue, Mediamarkt en Bol.com.

Beeld: OPPO