Opvallend: HTC 10 ondersteunt Apple AirPlay

Video’s, foto’s of presentaties vanaf je telefoon naar je tv streamen: ik kan inmiddels niet meer zonder. Er zijn diverse oplossingen voor, maar Google Cast (via Chromecast of ingebouwd in je tv) en Apple AirPlay (via Apple TV) zijn de meest bekende.

Een Chromecast gebruiken in combinatie met een iPhone werkt redelijk goed om dat veel apps het ondersteunen. Andersom zijn er ook enkele Android-apps die Airplay ondersteunen, maar dit komt eigenlijk nauwelijks voor. Het is dan ook opvallend dat HTC Airplay standaard heeft ingebouwd in de nieuwe HTC 10.

De mogelijkheid is een uitbreiding van HTC Connect. Een handige functie waarbij je omhoog swipet met drie vingers om audio of video naar een ander apparaat te streamen. HTC probeert hierbij zoveel mogelijk verschillende standaarden te ondersteunen, waaronder dus nu ook AirPlay.

Andere fabrikanten en vooral ook Apple en Google kunnen hier een voorbeeld aan nemen. Verdere standaardisering op het gebied van audio- en videostreaming tussen apparaten zou geen overbodige luxe zijn!