Overheid VS gaat meer investeren in kunstmatige intelligentie

kunstmatige intelligentie

De Amerikaanse president Donald Trump ondertekent vandaag een bevel waarin federale overheidsinstellingen gevraagd worden om meer te investeren in het onderzoek, de promotie en training van kunstmatige intelligentie (AI). Dat stelt een ambtenaar tegenover Reuters.

Volgens het American AI Initiative moeten organisaties prioriteit geven aan AI-investeringen in onderzoek en ontwikkeling, toegang tot federale data en modellen voor dat onderzoek vergroten en werknemers voorbereiden om zich aan te passen op AI. Er is echter geen specifieke financiering beschikbaar voor het initiatief.

Voorsprong behouden

Het initiatief heeft als doel om ervoor te zorgen dat de Verenigde Staten zijn voorsprong binnen onderzoek en ontwikkeling in AI en gerelateerde gebieden – zoals kwantumcomputers – blijft behouden.

“Kunstmatige intelligentie is iets wat ieder aspect van het leven van mensen raakt”, aldus de ambtenaar. “Dit initiatief probeert dat allemaal bij elkaar te brengen en de belofte van deze technologie voor de Amerikaanse mensen tonen.”

Foto: Shutterstock.com