Parrot demonstreert nieuwe Mini Drone tijdens de CES 2014

Onder de belangrijkste trends tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas deze week mogen we natuurlijk ook de Drones niet vergeten. Mini helikopters die de beschikking hebben over een camera en gewoon vanaf je mobiele telefoon te besturen zijn. Aan de vooravond van de CES demonstreerde het bedrijf Parrot zojuist zijn nieuwste exemplaar.

In een video van 9to5Mac is te zien dat de drone zijwaartse sensoren heeft en met een iPhone bestuurt wordt. Parrot, die eerder al de AR Drone quadricopter lanceerde, noemt deze nieuwe release een ‘MiniDrone’ vanwege zijn kleine formaat. Tijdens een speciale CES 2014 pre party werd het apparaat vannacht al gedemonstreerd.

In tegenstelling tot zijn grote broer beschikt de MiniDrone over kleine wieltjes, waardoor het apparaat ook als van afstand bestuurbare auto op de vloer of zelfs muren en plafond te gebruiken is. Daarnaast heeft het apparaat een automatische piloot, handig als je de besturing nog niet helemaal onder controle hebt. Over de prijs en beschikbaarheid van de Parrot MiniDrone is op dit moment helaas nog niks bekend.