Samsung kondigt universeel ‘Smart Home’-protocol aan tijdens CES 2014

Apparaten die Samsung deze week tijdens de CES zal aankondigen, ondersteunen het nieuwe Samsung Smart Home-protocol. In aanloop van electronicabeurs, die later vandaag officieel van start zal gaan in Las Vegas, heeft Samsung die aankondiging al gedaan. Het protocol moet slimme huishoudelijke apparaten met één app te bedienen maken.

Het nieuwe Smart Home systeem werkt via een service die via de cloud al je huishoudelijke apparaten met elkaar verbindt. Zo kunnen wasmachines, koelkasten, lampen en airconditioning worden bedient middels één centrale app die beschikbaar is voor telefoon, tablet, smart TV en de Galaxy Gear smartwatch.

Ook stemgeluid kan worden gebruikt met het Smart Home-protocol. Zo zou een gebruiker zijn slimme apparaten zo kunnen configureren dat hij of zij alleen maar ‘goedenacht’ hoeft te zeggen tegen zijn tv om vervolgens lichten te dimmen en de airco op de nachtstand te zetten.

SmartHome_0103_imagestyle_ENG_1

De centrale app is ook de plek waar je direct statusberichten kunt zien van je apparaten, zoals onderhoud of andere meldingen. Tevens is het mogelijk om op afstand je huis te bekijken dankzij de ‘Home View’-functie, die de camera’s in diverse Samsung-apparaten aanspreekt.

Samsung rolt het Smart Home-protocol dit jaar al uit in de nieuwe lijn van hardware. Later dit jaar zullen ook de eerste samenwerkingen volgen met andere fabrikanten om hun apparaten aan te sluiten op het systeem.