Pathé brengt deze herfst filmklassiekers terug naar de bioscoop

pathé Tuschinski

Er zijn van die films die direct een klassieker worden. Films die vanaf het eerste moment een plek in je hart krijgen, die je maar blijft kijken. Pathé speelt daar nu slim op in door een aantal van dit soort films terug te brengen naar het witte doek, zodat je ze nog een keer op een groot scherm of zelfs in 4DX kunt bekijken.

We kennen allemaal films als ITE.T. The Extra-Terrestrial en Jaws, maar lang niet iedereen heeft ook de mogelijkheid gehad om ze op een groot scherm te zien. Of misschien had je die kans wel, maar wil je er gewoon nog een keer voor naar de bioscoop. Dat geeft immers toch een ander ervaring dan wanneer je thuis op de bank zit.

In de maand september kan dat dus bij Pathé, dat diverse klassiekers weer in de bioscoop laat zien. En dan gaat het zowel om oudere films als de nieuwere pareltjes. Zo kun je de laatste Harry Potter-films in de bioscoop zien (ook in 4DX) en de extended edition van Spider-Man: No Way Home, maar keren ook oudere klassiekers als JawsJurassic Park en dus E.T. terug. En ja, ook aan horrorfans is gedacht: IT uit 2017 keert ook terug naar de bioscoop.

Aanbod wordt groter

Het leuke is dat dit helemaal niet de volledige lijst is. Pathé breidt het aanbod aan filmklassiekers later deze maand nog weer verder uit. Zo kun je vanaf 8 september de Bollywood fantasy-film Brahmastra op IMAX-formata bekijken. En op 15 september wordt de muziekdocumentaire Moonage Daydream toegevoegd, over David Bowie. Vanaf die dag is er bovendien goed nieuws voor Anime-fans: One Piece Film: Red komt ook naar de bioscoop, zowel in 4DX als IMAX.

De eerste films kun je dus nu al wel bekijken. Welke dat zijn, zie je op de website van Pathé. En daar kun je ook direct je tickets scoren.