PayPal One Touch komt naar Nederland

PayPal betalingen

PayPals One Touch betalingssysteem is voortaan ook in Nederland te gebruiken, dat laat het Amerikaanse bedrijf weten. Met One Touch hoef je maar één keer in te loggen op een apparaat en kun je met één druk op de knop aankopen doen in apps en mobiele sites die de dienst ondersteunen. De ontwikkeling komt niet als eens verrassing, zowel Google als Apple zijn met hun eigen betalingsdiensten bezig.

Om de veiligheid van de dienst te garanderen laat PayPal weten het betalingsverkeer extra in de gaten te houden en soms extra authenticatievragen te stellen. Ontwikkelaars hoeven niets te doen als zij PayPal al als betalingsoptie accepteren op hun platform, de One Touch-dienst werkt automatisch. De dienst wordt nu al door miljoenen gebruikt, laat PayPal weten in een blogpost. Naast Nederland is de dienst nu ook te gebruiken in: Australië, Oosterrijk, België, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Noorwegen, Polen, Spanje, Zweden, Zwitserland en Turkije.

Google, Apple en Samsung zijn ook bezig met betalingsdiensten. Apple Pay is al beschikbaar in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk en de dienst laat je net zoals PayPal een creditcard gebruiken in diverse apps, maar focust zich vooral op fysieke betalingen in winkels. Android Pay zou vermoedelijk vandaag lanceren en werkt in grote lijnen hetzelfde als Apple Pay, je kunt met jouw smartphone offline en online betalingen doen.

In tegenstelling tot Apple Pay en Android Pay heeft Samsung Pay geen speciale betaalautomaat nodig om te gebruiken. Samsung heeft er voor gezorgd dat er een magnetisch signaal wordt uitgezonden waardoor bijna iedere traditionele betaalautomaat gebruikt kan worden. In onderstaande video wordt geschreven hoe Samsung Pay werkt.

De drie betalingsdiensten zijn op dit moment nog niet te gebruiken in Nederland.