Pebble lanceert Time Round: een superlichte, ronde smartwatch

We voelden ‘m al een beetje aankomen, maar het is nu officieel: Pebble gaat een ronde smartwatch maken en heeft ‘m Time Round gedoopt. Daarmee kan het bedrijf weleens een belangrijke slag gaan slaan.

Uit onderzoek is namelijk gebleken dat negentig procent van alle horloges rond is. Op de smartwatch-markt is de verhouding eerder omgekeerd, al brengen steeds meer fabrikanten een ronde variant op de markt. De Pebble Time Round is niet alleen rond in plaats van vierkant, maar is ook dunner (7,5 mm) en lichter (28 gram) dan de eerste twee modellen van het merk. Dat maakt de smartwatches van de concurrentie opeens opvallend dik. De dunnere behuizing heeft wel een groot nadeel: er is minder ruimte voor een accu. Daarmee daalt de accuduur van tien (bij de Time Steel) naar twee dagen.

Schermafbeelding 2015-09-23 om 19.31.07

De Time Round is gemaakt van metaal en heeft een wijzerplaat van 38,5 mm. De display, die 64 kleuren kan weergeven, en is een stukje kleiner, want er zit een vrij dikke rand omheen. Het horloge is verder voorzien van een microfoon, die door Android-users te gebruiken is voor stembesturing. Het is de bedoeling dat deze functie binnenkort ook voor iOS-gebruikers toegankelijk wordt.

Je kunt kiezen uit twee varianten: een voor mannen en een voor vrouwen. Het formaat van de behuizing blijft hetzelfde, maar de mannelijke variant wordt geleverd met een bandje van 20 mm breed, terwijl het vrouwelijke bandje 14 mm breed is.

Pebble belooft verder dat de Timeline helemaal is aangepast aan het ronde scherm. Je krijgt nu één pagina per keer te zien, in plaats van meerdere regels tegelijkertijd. Zo wordt er optimaal gebruik gemaakt van de aanwezige schermruimte. Pebble heeft ook software beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars, zodat zij hun apps aan kunnen passen aan het ronde scherm.

De Pebble Time Round is binnenkort te bestellen via de website van de fabrikant. De leveringen starten vanaf 8 november, al zouden we in Europa nog tot 2016 moeten wachten.