Pebble test tijdlijn-interface op oude Pebble-horloges

Pebble 3.0

Met de Pebble Time kreeg Pebble’s smartwatch niet alleen een kleurenscherm, maar ook een compleet nieuw besturingssysteem. Het horloge werkt hierdoor met een speciale tijdlijn, waardoor apps je informatie chronologisch kunnen tonen. Een functionaliteit die niet beperkt zal blijven tot de Pebble Time: er wordt een software-update getest waardoor het aangepaste OS ook op oude Pebble-horloges werkt.

Pebble had zich al een tijdje terug voorgenomen om de tijdlijn-interface naar oude horloges te brengen en nu lijkt er eindelijk schot in de zaak te zitten. Android-gebruikers kunnen een testversie van de aankomende software-update downloaden, zodat ze er nu alvast mee aan de slag kunnen. Daar zitten mogelijk wel wat bugs in en er zijn zaken om rekening mee te houden. Zo werkt de testupdate bijvoorbeeld alleen in het Engels.

Met de update komen alle Pebble-horloges weer op één lijn te staan, omdat ze allemaal gebruikmaken van hetzelfde besturingssysteem. Het voornaamste verschil zit hierdoor alleen nog maar in de hardware: de Pebble Time-modellen hebben een kleurenscherm, terwijl de Pebble en Pebble Steel het met een zwart-wit-alternatief moeten doen.

Overigens: van de zomer schreven we een forse Pebble Time review, die nog steeds actueel is.