Chinese zoekgigant Baidu stuurt zelfrijdende auto de weg op

Bij de zelfrijdende auto gaat het voornamelijk over waar Google mee bezig is, maar de grote Chinese concurrent van Google werkt ook aan een zelfrijdende auto en is daar zelfs al vrij ver mee gevorderd. Zoekgigant Baidu heeft onlangs zijn auto de weg op gestuurd om een rit van 30 kilometer door Peking te maken, die zonder enige problemen werd afgerond.

Daarmee lijkt Baidu de technologie voor een zelfrijdende auto al aardig voor elkaar te hebben. Het voertuig moest tijdens zijn rondrit meerdere bochten maken en van banen wisselen. Het lukte de auto daarbij zelfs om op de snelweg te komen en deze weer zonder problemen te verlaten.

Google ligt qua ontwikkingen nog wel voor op Baidu: de zelfrijdende wagens van het Amerikaanse zoekbedrijf hebben al 2,7 miljoen kilometer afgelegd. Dat haalt niet weg dat Baidu prima op weg is om met Google te concurreren. Op internationaal niveau interessant, wat ook weer voordelen voor ons meebrengt. Hoe meer bedrijven een zelfrijdende auto brengen, hoe meer er wordt geconcurreerd. En dat kan de uiteindelijke prijzen omlaag drukken en innovatie versnellen.

Baidu gaat zijn auto’s net iets anders ontwikkelen. Het Chinese bedrijf wil per gebiedssoort de auto bouwen, waardoor er bijvoorbeeld eerst een wagen komt die in steden of juist op het boerenland werkt. Google probeert op zijn beurt een systeem te maken dat in iedere situatie goed werkt.