Eindelijk: Philips komt met Hue-lamp met kleine E14-fitting

Philips komt eindelijk met een Hue-lamp met kleine fitting: de Philips Hue Candle. Het is de eerste, en voorlopig ook enige, E14-fittinglamp die Philips uitbrengt voor zijn systeem voor verbonden lampen Hue. Tot nu toe bracht het bedrijf alleen maar lampen met een grote E27-fitting en en GU-10-fitting voor spotjes op de markt.

Net zoals andere Hue-lampen kan de Hue Candle ook met de app en Apple’s spraakassistent Siri bediend worden. De lamp komt in twee varianten: één met enkel wit licht en een variant die alle kleuren kan aannemen. Ze hebben allebei een lichtopbrengst van maximaal 470 lumen, wat te vergelijken is met een gloeilamp van 40 watt. Meer dan genoeg voor bijvoorbeeld schemerlampen of een lamp op je nachtkastje.

De toevoeging is een belangrijke stap, omdat gebruikers hiermee bijna alle lampen in huis kunnen vervangen door de slimme Hue-lampen. Alleen voor losse halogeenlampen is nog geen Hue-alternatief. De kans dat daar een Hue-variant van komt is klein, omdat dat soort lampjes veel te klein zijn om daar alle technologie die nodig is in te stoppen.

De Philips Hue Candle is vanaf eind april in Nederland beschikbaar. Hij heeft een adviesprijs van 60 euro, waarmee hij net zo duur wordt als een normale Hue-lamp met een E27-fitting. De variant met alleen wit licht heeft een adviesprijs van 35 euro.