Philips combineert trends en introduceert de eerste slimme 3D-geprinte lamp


Techbedrijven zijn al lange tijd bezig om ons huis slimmer en slimmer te maken met behulp van de nieuwste technieken. Ook Philips blijft hierin niet achter en heeft al verschillende slimme apparaten en systemen geïntroduceerd, waaronder een slim lichtsysteem en een smart baby monitor. Nu combineert Philips deze trend met iets nieuws, namelijk: 3D printen.

Ook in 3D-printen zien we een duidelijk trend: van voedsel, wapens, tot hele huizen; tegenwoordig kan alles worden geprint. Vrijdag kondigde Philips zijn nieuwe lampenlijn aan waarbij beiden trends worden gecombineerd: de nieuwe lampen zijn namelijk niet alleen slim, maar ook nog eens geprint met een 3D-printer.

De lamp komt in twee modellen: de Entity (bovenstaande foto) en de Tempest (onderstaande foto), en zijn onderdeel van Philips Hue line. Gebruikers kunnen lichteffecten creëren met meer dan zestien miljoen (!) kleurenvariaties. Naast een directe, handmatige besturing via de app kan het licht ook van tevoren worden ingesteld, gebaseerd op de tijd en persoonlijke voorkeuren.

ChaosPendantDetail-Fruit-640x405

De hippe lampen zien er prachtig uit, maar wil je er een kopen dan moet je wel even diep in de buidel tasten; de tafellampen kosten maar liefst $4,445 en de hanglampen $4,135.

Naast deze nieuwe 3D-geprinte lampen lanceert Philips ook de Hue tap, ook wel ’the first ever kinetic-powered, web-enabled light switch,’ aldus het bedrijf. Deze lichtschakelaar is geschikt voor degenen die hun lampen niet willen besturen met een mobiele app en kunnen overal in het huis worden opgehangen. Gebruikers kunnen vier series van kleuren vooraf instellen, en met de schakelaar tot wel 50 Hue lampen besturen.