Mooie website van National Geographic laat trending topics op aarde zien vanuit de ruimte bekeken

Een samenwerking tussen National Geographic Channel en het innovatie marketing bedrijf Mullen heeft geleid tot een wel heel bijzondere blik op aarde. Bezoekers van de website “Live From Space,” kunnen vanuit het beeld van een satelliet naar de aarde kijken en zien wat op dat moment trending is in de verschillende landen.

Live From Space volgt een satelliet die elke negentig minuten rond de aarde cirkelt, en nodigt bezoekers uit om de aarde te bekijken vanuit de blik van een astronaut.

Terwijl deze ervaring – die laat zien hoe onze aarde eruit ziet vanaf zo’n 400 kilometer hoogte – al erg bijzonder is, laten de beelden ook zien wat er op dat moment -real-time- plaatsvindt op aarde. Deze data op straatniveau tonen wat op dat moment hot en trending is in onder andere muziek, eten, video’s en events. Dit geeft een overzicht van “all the things that make living here on Earth actually pretty great,” aldus Kenji Ross, technoloog bij Mullen.

Geïnspireerd door een time-lapse video van de aarde gemaakt vanuit het Internationaal Ruimtestation, wilde Ross en zijn team een ervaring creëren die illustreert op welke manier het Internet een globale, ‘hyper-connected’ cultuur heeft gecreëerd op aarde.

w640

Bezoekers van de website kunnen de trending video’s en topics zien in Oekraïne of Maleisië, de top iTunes nummers in Iran, of het meest populaire voedsel in Alaska. Ross vertelt:

Astronauts can look at so much of the world, but they really can’t see what’s happening on the ground.One of our favorite features is the connection lines that link countries with similar interests. You’ll note that nearly everyone in the world is watching the “First Kiss” video, regardless or their cultural values or the language they speak.

Heel erg leuk om te ontdekken welk voedsel er op dit moment trending is in Amerika (niet verrassend: Buffalo Wings), of dat een YouTube video van Shakira op dit moment het meest wordt bekeken in Mexico! Check zelf wat er gebeurt rond de wereld vanuit een prachtig perspectief op deze interactieve kaart.