Philips lanceert complete serie persoonlijke gezondheidsproducten tijdens IFA

Tijdens de IFA in Berlijn heeft Philips zojuist een complete serie gezondheidsproducten aangekondigd: een smartwatch, een connected weegschaal en een slimme bloeddrukmeter. De nieuwe productlijn is vooral gericht op diabetici en is daarom goedgekeurd voor medisch gebruik.

De nieuwe productlijn, die verder aangevuld wordt met een digitale thermometer, een luchtfilter en een echo apparaat voor thuisgebruik, zal gaan samenwerken via een nieuw digitaal platform. Het Philips HealthSuite Digital Platform is een open cloudplatform waar ook andere fabrikanten met hun hardware toegang tot kunnen krijgen. Het platform moet gebruik maken van Philips uitgebreide ervaring op het gebied van gezondheidszorg: jaarlijks worden meer dan 275 miljoen patiënten behandeld met hardware van het Nederlandse bedrijf.

health_philips

“Consumenten worden steeds bewuster als het gaat om hun persoonlijke gezondheid en gaan dus op zoek naar oplossingen die ze helpen bij het gezonder worden en voorkomen van ziek worden,” aldus Pieter Nota, Executive VP & CEO van Personal Health bij Philips. “Men snapt steeds beter dat een actieve benadering van je persoonlijke gezondheid belangrijker wordt in het voorkomen en bestrijden van chronische aandoeningen en ongezonde levensstijlen.”

Bluetooth

Alle nieuwe hardware van Philips gaat gebruik maken van Bluetooth om te communiceren met elkaar. Daarnaast zal de informatie worden uitgewisseld via de bijbehorende app.  Wanneer de nieuwe hardware van Philips in de winkel komt is nog onbekend.