Samsung lanceert met SmartThings eigen Internet of Things-platform

Samsung heeft een nieuwe hub gelanceerd voor smart home apparaten, waarmee het de ontwikkeling van internet of things een boost wil geven. Of dat gaat lukken is de vraag, want er zijn ondertussen wel erg veel fabrikanten met een eigen systeem.

Samsung nam vorig jaar SmartThings over en gebruikt nu de technieken van dit bedrijf. Het is de bedoeling dat de hub van Samsung sensoren en accessoires van verschillende fabrikanten met elkaar laat communiceren. Deze apparaten moeten wel de standaard van SmartThings ondersteunen, want anders is het onmogelijk om verbinding te maken met de hub van Samsung. Dit apparaatje en de daarbij behorende diensten zullen vanaf 10 september beschikbaar zijn.

Op dit moment werkt de hub zoals gezegd samen met alle producten die SmartThings ondersteunen. Het gaat daarbij om accessoires van meerdere grote merken, waaronder Bose en Philips. Gebruik je andere producten, dan bestaat de kans dat de hub jouw slimme producten niet met elkaar kan verbinden. Die kans is natuurlijk aanwezig, want met het grote aantal verschillende Internet of Things-systemen (ook Apple’s HomeKit en Google’s Brillo vallen in deze categorie) kan niet elk platform ondersteund worden.

Samsung verkoopt het starter pack voor 199 pond, waarbij je naast de hub ook een deursensor, bewegingssensor, aanwezigheidssensor en een stopcontact krijg. Je kunt verder zelf onder andere een vochtigheidsmeter, een camera en een slaapmonitor aanschaffen, al zullen deze producten vermoedelijk pas volgend jaar in de verkoop gaan.