Philips start met voorverkoop Hue Lux

Philips is gestart met de voorverkoop van Hue Lux, de slimme LED lamp die alleen wit licht geeft. Het kleine broertje van originele Hue is dan wellicht wat minder kleurrijk, hij is ook wat vriendelijker van prijs.

Dat Nederlands eigen Philips in 2012 een knallende start zou geven aan het ‘smart bulb’-segment met hun Hue systeem, was misschien wel een tikkeltje verrassend.

Toch is het Hue ecosysteem (slimme LED lampen, een zogenaamde bridge en een app) mateloos populair en zorgt de open API van het bedrijf er voor dat ook andere partijen software ontwikkelen voor de slimme verlichting.

De nieuwste uitbreiding in het assortiment is dus de Hue Lux, een LED lamp die alleen wit licht geeft. De lamp is – net als zijn voorgangers – via een afstandsbediening te dimmen, in en uit  te schakelen. De beperking in kleur zorgt er echter voor dat de prijs een stuk lager komt te liggen.

Zo komen lossen lampen uit de Lux-serie op €30, terwijl de starterskit (met 2 lampen en de afstandsbediening) op €100 komt. In beide gevallen dus de helft van de prijs van de originele Hue.

Sinds vandaag is de lamp te bestellen via diverse webshops en de Apple Store. Philips heeft bekendgemaakt dat de lamp vanaf begin september geleverd gaat worden en vervolgens in de vrije verkoop zal gaan.