Online supermarkt Picnic breidt uit naar tientallen nieuwe plaatsen

Het is inmiddels anderhalf jaar geleden dat de online supermarkt Picnic begon in Amersfoort. Inmiddels zijn de kleine elektrische karretjes bijna niet meer weg te denken uit het straatbeeld van onder meer Almere, Leusden en Utrecht. En het succes blijft maar voortduren. De supermarkt breidt namelijk uit naar het westen van het land.

Vanaf 2 april kunnen inwoners van Delft, Rijswijk, Leidschendam, Voorburg, Nootdorp, Delfgauw en Den Hoorn ook via de app gaan bestellen. Alle boodschappen worden vanaf dan gratis aan huis bezorgd, zoals nu ook al het geval is in de steden waar de karretjes al rijden.

Bij Picnic bestel je je eten via een app. Dus er is geen website om te bestellen en geen fysieke supermarkt. Klik simpelweg op je smartphone aan wat je wilt hebben, betaal en de volgende middag of avond (als hun agenda nog niet vol zit) staan ze met je eten voor de deur. Het concept blijkt een enorm succes, wat sinds oktober 2015 hebben ze flink uitgebreid.

“Onze klanten hebben vanaf het begin enthousiast gereageerd op de gratis bezorging met elektrische autootjes”, vertelt Joris Beckers, mede-oprichter van Picnic. “We merken inmiddels dat ook gemeentes interesse hebben in onze duurzame manier van werken en ons actief benaderen.”

Picnic

Rest van Nederland

Voor de rest van Nederland is er ook goed nieuws. De uitbreiding naar het westen is namelijk de start van de landelijke uitrol. Picnic laat weten dat ze dit jaar in tien tot vijftien nieuwe steden willen gaan bezorgen. Daar vallen onder meer Apeldoorn, Gouda, Lelystad en Zoetermeer onder. Daarnaast moet er een grotere distributiecentrum komen.

Een logische stap, want online je boodschappen bestellen wint in Nederland aan populariteit. Volgens de Smart Food Monitor hebben bijna 1,6 miljoen Nederlanders wel eens eten of drinken bij een online supermarkt besteld. Het onderzoek verwacht dat dat aandeel dit jaar de grens van 2 miljoen overschrijd.

Volgens onderzoek van I&O Research is het marktaandeel van mensen dat online zijn dagelijkse boodschappen doet in 2016 bovendien het meeste in Amersfoort gestegen. Wie weet zien we die stijging volgend jaar ook wel in andere plaatsen in Nederland.