Facebook lanceert video-apps voor Apple TV en Samsung Smart TV’s

Een paar weken geleden ging het gerucht dat Facebook een eigen televisie-app wilde maken, om nog meer te gaan concurreren met de traditionele tv. Dat gerucht blijkt waar, want de app is vandaag verschenen voor de Apple TV. Daarnaast lanceert Samsung vandaag officieel app uit naar Smart TV’s die de afgelopen twee jaar op de markt zijn verschenen.

In de applicatie kun je videocontent bekijken die door vrienden gedeeld wordt en geplaatst wordt op pagina’s die je volgt. Ook is er een optie om de meest gestreamde video’s van Facebook Live te bekijken. Natuurlijk krijg je ook aanbevolen video’s, gebaseerd op je interesses.

Binnen de app kun je verder video’s bekijken die je eerder opsloeg op je mobiele apparaat. Video’s die je zelf op Facebook hebt gezet kun je ook opnieuw kijken.

Volgens de eerdere geruchten is Facebook in gesprek met mediabedrijven om tv-programma’s via zijn platformen uit te zenden. De app kan hier natuurlijk goed aan meewerken, want een groter scherm om programma’s te kijken is nooit erg. Of dit gerucht klopt, is echter nog niet duidelijk.

Samsung en Apple

Nu is de app dus beschikbaar voor zowel de slimme televisies van Samsung als de Apple TV, maar je apparatuur moet wel redelijk recent zijn.

Je Samsung Smart TV moet uit 2015, 2016 of 2017 komen. Heb je die, dan kun je de app downloaden via de Samsung Smart Hub. In het geval van Apple heb je een vierde generatie Apple TV (die met de App Store) nodig.