Pinć tovert je iPhone 6 om in een virtual reality platform

Cordon Pinc

Met Oculus Rift werd een nieuwe virtual reality bril geïntroduceerd waarmee je een waanzinnige 3D beleving kunt ondergaan. Waarna Google met een kartonnen kijker kwam waar je je telefoon in kunt plaatsen om een soortgelijke ervaring te krijgen. Het Canadese bedrijf Cordon komt nu met Pinć (pinch), een case voor je iPhone 6 waarmee je niet alleen een 3D omgeving kunt ervaren maar die ook de mogelijkheid tot interactie biedt.

De Pinć is een wat dikkig hoesje dat je kunt uitklappen tot een bril. Met twee ringen die je om je wijsvingers doet kun je de gratis app aansturen waarmee je de virtuele beleving controleert.

Het dragen van je iPhone op je hoofd en interactie met een wereld die jij alleen ziet blijft voor de buitenwereld een maf gezicht en zal een van de redenen zijn dat je niet direct iedereen met zo’n ding op straat zult zien lopen. Maar in de woonkamer of kantoor kun je er leuke dingen mee doen. En het laat zien dat deze techniek zich snel ontwikkelt en steeds goedkoper wordt. De Pinć is namelijk voor slechts USD 99 als pre-order te bestellen via Indiegogo.