Pinterest wordt maandelijks door 250 miljoen mensen gebruikt

Naast Facebook, Twitter, YouTube en Snapchat hebben we natuurlijk nog talloze sociale media. Pinterest is er daar één van en dat platform blijkt het nog altijd goed te doen. Het medium heeft namelijk 250 miljoen mensen die het platform maandelijks gebruiken, zo meldt het bedrijf in een blogbericht.

Ruim de helft van die gebruikers komt niet uit de Verenigde Staten. Dat geldt ook voor 80 procent van alle nieuwe aanmeldingen. Waar de mensen wel precies vandaan komt, heeft het sociale medium niet bekendgemaakt.

Inspiratie

Pinterest wordt volgens onderzoek van Nielsen met name gebruikt om inspiratie te vinden. 98 procent van de gebruikers zegt namelijk ideeën te zoeken op het platform. Gemiddeld doet 71 procent van de gebruikers van andere sociale media dat. Het is overigens logisch dat het aantal bij andere platformen lager ligt, aangezien die meer draaien om het verbinden met mensen.

Maar op Pinterest zoeken we dus vooral naar iets voor onszelf. En dat lukt goed. In totaal staan er 175 miljard pins op het platform, wat 75 procent meer is dan begin vorig jaar. Vooral de pins van producten waar we van houden is flink gestegen, namelijk met 115 procent. Verder is er een stijging in stijlideeën (38 procent), kunst (50 procent) en doe-het-zelfprojecten (35 procent).