Play-Doh brengt je kleiwezens naar de digitale wereld

Vrijwel ieder kind zat vroeger te kleien en velen zullen dat nog altijd doen. Maar traditioneel tijdsverdrijf wordt tegenwoordig weggeduwd door de iPad. Speelgoedfabrikant Hasbro wil ook daar aanwezig zijn en dat doen ze met hun geheel nieuwe Plah-Doh Touch Shape to Life. Daarmee kun je je kleinwezens naar de digitale wereld brengen, schrijft Engadget.

Voor het nieuwe spel hoef je in principe geen geld uit te geven. Alles wat je nodig hebt is de Touch-app voor je iPad of iPhone en wat Play-Doh. Je maakt een wezen, klikt in de app op het doosje Play-Doh en scant je wezen met je camera. Na een paar seconden staat je creatie al voor je op het scherm, en dan ook nog eens volledig geanimeerd.

En dat is slechts het begin. Iedere wereld heeft namelijk vijf blikjes voor karakters, waar je nieuwe wezens mee kunt toevoegen. Daarnaast kun je ook nog eens tien dingen aan je omgeving toevoegen per wereld, bijvoorbeeld een vreemde boom of een waterval. Dat kan bovendien allemaal interacteren met je virtuele vrienden, bijvoorbeeld door hem met een kanon op een hoger platform te schieten.

Play-Doh

Een echt doel heeft het spel niet, maar voor kleine kinderen zullen de interactieve en vrolijke werelden genoeg zijn om ze bezig te houden. Dus nee, er is geen scoreboard en er zijn ook geen levels. Wel kun je lichtbollen verzamelen, zodat je genoeg energie krijgt om nieuwe blikken te openen en meer toe te voegen aan je wereld.

Shape to Life Studio

Zoals gezegd: je hoeft geen geld uit te geven aan Play-Doh’s app, maar het kan zeker wel. Er is namelijk ook een Shape to Life Studio-set, die je voor veertig dollar koopt. Hierbij krijg je een aantal (niet hele scherpe) mesjes, stempels voor je karakter en bepaalde acties en zeven kleurtjes klei. Daarnaast kun je met de set meer karakters en omgevingsobjecten toevoegen aan de wereld en krijg je vijf extra werelden.

Ook krijg je bij de set een soort studiootje die geoptimaliseerd is om je karakter de wereld in te krijgen. Zo is er een witte onderkant en komt er wit licht van boven.