Bragi wil van je gezicht een afstandsbediening maken

Bragi introduceerde in 2015 haar draadloze oortjes Dash. Sindsdien zijn er behoorlijk wat updates geweest en op 21 november komt er weer een. Maar deze update biedt wel iets heel bijzonders: vanaf dan kun je een digitale assistent oproepen door op je eigen gezicht te tikken, schrijft Business Insider. Waar heb je nog een afstandsbediening voor nodig als je je eigen lijf hebt?

In Bragi OS 2.2 zit de feature MyTap. Daarmee haal je een digitale assistent naar boven – Siri op iOS en Google Now op Android – door twee keer op je kaakbot te tikken. Hoewel dit een kleine feature is, is het wel een onderdeel van een nieuwe set aan controls die de Kinetic User Interface (KUI) heet. Daarmee kun je op basis van bepaalde bewegingen features gebruiken. De functies moeten in maandelijkse software-updates meekomen.

Volgens Bragi kun je met de nieuwe features bijvoorbeeld een ander nummer kiezen, doorspoelen of terugspoelen. En dat alles door op je gezicht te tikken. Maar daar houdt het niet op. Je kunt straks ook iemand bellen door je hoofd op een bepaalde manier te bewegen, of de weersvoorspelling ophalen door naar de lucht te kijken. Uiteindelijk moeten de sensoren van Bragi die dit allemaal mogelijk maken ook opengesteld worden voor ontwikkelaars, dus het is maar de vraag wat we straks nog meer kunnen.

Natuurlijk komen er ook nog andere nieuwe features bij de update naar OS 2.2, al zijn die een stuk minder spectaculair. Zo is er een update aan de spraaktechniek in de Dash, een Windshield-functie waarmee je het geluid van de wind kunt blokkeren en audio transparency waarmee je de wereld om je heen door de muziek heen hoort.