Nieuwe PlayStation 4 wordt mogelijk volgende maand al onthuld

De PlayStation 4 Neo was maandenlang voer voor geruchten en werd zelfs zijdelings door Sony bevestigd. Het lijkt er op dat we niet heel lang meer hoeven te wachten op de vernieuwde PlayStation 4. Volgens bronnen van Vice zal de gameconsole begin september al worden onthuld, waarna hij vermoedelijk snel in de winkels zal liggen.

Er zou een evenement gepland staan op 7 september, waarop informatie uit de doeken gedaan zal worden over de nieuwe Neo. Het is nog onduidelijk wat er tijdens dit evenement precies getoond zou worden. De games zijn nog niet geselecteerd, maar het moet vooral een “technische showcase worden”.

Sony stapt met de PlayStation 4 Neo af van het traditionele patroon voor spelcomputers. De Neo wordt een aangepaste versie van de PlayStation 4 met verbeterde hardware, waardoor hij games in 4K kan afspelen. Hierdoor is er in relatief korte tijd ineens een betere spelcomputer op de markt dan het huidige model. Alleen op de Neo zullen spelen in een hogere 4K-resolutie af te spelen zijn, maar daarvoor moet ook extra geld worden betaald. De nieuwe PlayStation zal immers duurder worden.

Eerder zagen we Microsoft al ongeveer hetzelfde doen, waarmee nu dus een duidelijk trend zichtbaar wordt. De nieuwe Xbox One S is geen compleet nieuwe Xbox, maar een upgrade van de Xboxe One. Groot verschil is dat Microsofts nieuwste spelcomputer alleen 4K ondersteunt voor video en games opschaalt naar een 4K-resolutie, maar er geen ondersteuning is voor 4K-games.