PlayStation laat je binnenkort je PSN Online ID veranderen

PS4

PlayStation laat je binnenkort je PSN Online ID veranderen. De functie wordt beschikbaar als een bèta als onderdeel van het PlayStation Preview Program, en alleen voor een selecte groep mensen. Dat meldt het bedrijf in een blogbericht. Je kunt je PSN Online ID een keer gratis aanpassen, daarna betaal je voor de wijziging.

Wil je je naam vaker wijzigen, dan kost het 10 dollar per wijziging of 5 dollar per keer als je een PS Plus-lid bent. De preview van de functie eindigt in november, maar vanaf begin 2019 moet het beschikbaar worden voor alle PS4-eigenaren.

Wil je voorkomen dat je vrienden je niet meer kunnen vinden, dan kun je je vorige ID tonen naast de huidige. Die optie kun je echter niet meer aanpassen nadat je je naam gewijzigd hebt.

Problemen in spellen

Ander nadeel is dat niet ieder spel goed omgaat met je nieuwe ID. De functie werkt met ieder PS4-spel dat na 1 april dit jaar gelanceerd is en moet werken met “het overgrote deel” van de populaire spellen die voor die tijd verschenen. Maar een aantal spellen kunnen een error krijgen door de naamwijziging. Je kunt echter een keer gratis teruggaan naar je originele ID, wat problemen moet verhelpen.

Als de functie officieel gelanceerd wordt, verschijnt er een volledige lijst van alle spellen die voor 1 april 2018 gelanceerd zijn die de functie ondersteunen.